Hírek

2009.05.04. 19:45

Fidesz: porhintés a miniszteri fizetéscsökkentés - Az SZDSZ támogatja

Az SZDSZ támogatja, a Fidesz azonban porhintésnek tartja a miniszterek illetményének csökkentését is lehetővé tevő törvényjavaslatot.

MTI

Erről a pártok képviselői beszéltek a javaslat hétfői általános vitájában, az Országgyűlésben. Hankó Faragó Miklós (SZDSZ) elmondta: erkölcsi szempontból is méltányolható, hogy ez volt az első törvényjavaslat, amelyet a frissen megalakult kormány benyújtott, és nem jár el helyesen, aki "kötekedik" a csökkentés összegével. Répássy Róbert (Fidesz) szerint a javaslat "porhintés".

Mint fogalmazott, tisztességtelen, hogy miután majdnem háromszorosára emelték a miniszteri illetményeket, most 15 százalékkal akarják azokat csökkenteni.

Az MSZP-s Szabó Zoltán véleménye szerint Répássy Róbertnek szelektív a memóriája, ugyanis arról elfelejtett szólni, hogy 2002 elején még a Fidesz hozott egy olyan döntést, amely a köztisztviselők illetményét "képtelen mértékben" megemelte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva