Hírek

2009.05.29. 10:00

Fodor: Nem a Jobbikra építettük az SZDSZ kampányát

A belpolitikában is arra törekszünk, hogy a harmadik erő pozícióját megerősítsük. Magyarországon is megjelent ugyanis a szélsőjobboldal, és fennáll a veszélye, hogy a Haider-féle Ausztria sorsára jussunk, márpedig a nemzetközi kiközösítés óriási károkat okozna hazánknak.

Népszabadság

Ezért még erőteljesebben, öntudatosabban kell fellépnünk a befogadás és az együttműködés mellett, a kirekesztéssel és a gyűlöletkeltéssel szemben – mondta Fodor Gábor a Népszabadságnak adott interjújában.

Az SZDSZ elnöke szerint az európai parlamenti választásnak kettős tétje van. Az EP párttömörülései közül a liberálisok családja a harmadik legerősebb a maga tizennégy százalékával. Ez azt jelenti, hogy a liberálisok nélkül semmilyen fontos döntést nem hozhat az EP-ben egyik oldal sem, ha úgy tetszik, a liberálisok a mérleg nyelve.

Arra a kérdésre, jó ötlet volt-e a Jobbikra építeni az EP-választási kampányt, Fodor úgy válaszolt: Nem a Jobbikra építettek, hanem az európai értékekre, amelyeket az SZDSZ mindig következetesen képviselt. Az árpádsávosok ezeknek az értékeknek az ellenpólusaként jelentek meg, egyértelművé akarják tehát tenni, ma még van választás.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva