Hírek

2009.05.12. 13:54

Fontos tudnivalók a Panelprogramról: mit, hol és hogyan?

Aktuális probléma a magas fűtésköltség és egyre forróbb a nyár a társasházi lakásokban, és ez sajnos nemcsak a környezetben bekövetkező változásoknak köszönhető.

VG Online

A panelházban lakók többsége szembesült a problémával, hogy elszállt az idő az épületek felett, nemcsak szerkezeti, hanem hőszigetelési szempontból is szükség van a változtatásra.

A MEPS (Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete) szakemberei szerint a megoldás első és hatékony lépése lehet a homlokzatfelújítás, mely nem csupán esztétikai, hanem energetikai szempontból is növeli a komfortérzetet.

A bérházak, társasházak felújítására egyedülálló lehetőség a kormányzat által útjára bocsátott panelprogram, melyhez az EU is ad forrást. Szerte az országban vannak épülettömbök, melyek már megújultak, 2008-ban százezer lakás felújítását támogatták.

A támogatás igényelhető nyílászárók energia-megtakarítást eredményező cseréjére, felújítására, homlokzatok és födémek hőszigetelésére, épületgépészeti rendszerek korszerűsítésére és a megújuló energiafelhasználás növelésére.

A programról és a tudnivalókról további információt itt talál

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva