Hírek

2009.05.07. 10:03

Hiddink: ellopták tőlünk a győzelmet

A Barcelona labdarúgócsapatának győzelme után, szerda késő este több ezer lelkes szurkoló özönlötte el a spanyol nagyváros híres sugárútját, a Ramblas-t.

MTI

A Barcelona a Chelsea ellen elért 1-1-es eredménnyel, az utolsó előtti percben idegenben lőtt góllal jutott be a Bajnokok Ligája május 27-i, római fináléjába. "Sokat szenvedtünk, de végül megérte" - mondta az ünneplők tömegében egy pincér.

"A foci győzött: a Chelsea ismét nem mutatott semmit" - tette hozzá egy fiatal brit turista. A Barcelona szurkolói már a múlt hét végén is hasonló ünneplésben részesítették kedvenc csapatukat: akkor a katalán együttes az örök riválist, a Real Madridot verte meg, méghozzá megszégyenítő módon, 6-2-re. Eközben a meccs helyszínén, Londonban heves vitákat keltett a norvég Tom Henning Övrebo játékvezető működése.

A Chelsea edzője, Guus Hiddink a mérkőzés után adott nyilatkozatában azt állította, hogy "ellopták" tőlük a győzelmet, hogy igazságtalanság áldozatai lettek, s hogy még soha nem látott ennyi hibát elkövető játékvezetőt.

Szerinte legalább 3-4 büntetőt nem kaptak meg. S hozzátette: az ilyen fontos meccsekre tapasztalt bírókat kellene küldeni, akik a nagy bajnokságokban, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Angliában vezetnek mérkőzéseket.

A Barcelona védője, Gerard Pique elismerte: egyik alkalommal, amikor az angolok tizenegyest reklamáltak, valóban kezéhez ért a labda, noha ő nem akart szabálytalankodni. "A bíró azonban úgy dönt, ahogy akar, s tiszteletben kell tartani a döntéseit" - tette hozzá.

A Barcelona edzője azt mondta: "meg tudja érteni", hogy a Chelsea csalódott a bíró miatt. Ugyanakkor abban a kérdésben nem foglalt állást, hogy valóban büntetőt, büntetőket kellett volna-e adni csapata ellen. Elismerte, hogy a végén szerencséjük volt Iniesta góljával, s hihetetlen boldognak mondta magát.

A Barcelona elnöke, Joan Laporta pedig közölte: a római finálé a Manchester ellen álomdöntőnek számít, s ez jót tesz a focinak. A The Sun című londoni bulvárlap egyébként még a meccs előtt azt írta, hogy elfogult lehet majd a bíráskodás, méghozzá a Chelsea kárára. Az UEFA ugyanis - legalábbis így vélte az újság - nem akar egy 100 százalékban angol döntőt, azaz hogy a Bajnokok Ligája római fináléjában a Manchester egy másik angol csapattal, a Chelsea-vel kerüljön szembe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva