Hírek

2009.05.29. 11:26

Íme, Batiz és Daróczi legújabb tevékenysége! Providentnek is dolgoznak

A két volt kormányszóvivő, valamint a Meh volt kommunikációs államtitkárának kommunikációs ügynöksége a gyorskölcsönöket adó Provident Pénzügyi Zrt.-nek dolgozik – értesült a Heti Válasz.

VG Online

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök legszűkebb stábjának a tagjai a tulajdonosai annak a kommunikációs ügynökségnek, amelyet a közelmúltban választott magának a Provident Pénzügyi Zrt. A Heti Válasz Online információi szerint a gyorskölcsönöket adó cég által kiírt tender győztese a 2009 áprilisában alapított W. Wolf and Partners Kommunikációs Ügynökség (WWP) Kft. lett.

A nyertes cég tuljadonosa Tóth Miklós, aki 2006 végig a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs szakállamtitkára volt, Batiz András és Daróczi Dávid pedig kormányszóvivőként segítette Gyurcsányt. Daróczi kormányszóvivőként a Dávid keresztnevet használta, a cégiratokban azonban másik keresztneve, a József szerepel.

A Providentet az elmúlt hónapokban több kormánypárti poltikus is támadta, például Herczog Edit, az MSZP európai uniós listájának második helyezettje februárban szólalt meg az ügyben. 

„Nem szocialista politikus, hanem kommunikációs szakember vagyok” – nyilatkozta Daróczi a Heti Válasz Online-nak arról, hogy volt kormányzati tényezőként egy MSZP-sek által is bírált cég szolgálatába szegődik.

Batiz András egy másik tanácsadó cégén keresztül még a kormánynak is dolgozik, legutóbb az új kormányszóvivőnek, Szollár Domokosnak tartott 250 ezer forintért másfél napos kommunikációs tréninget.

Szigetvári Viktor, Bajnai Gordon kormányfő kabinetfőnöke 2007 elején alapított egy kommunikációs társaságot, és az Index információi szerint a Szigetvári és Társai Kft. referencialistáján ugyancsak szerepelt a Provident.

A témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva