Hírek

2009.05.20. 08:45

Irány a lakatlan sziget: legalább 16 GB-nyi zenével!

Ha zenéről van szó a fiatalok szinte minden stílusra nyitottak, kinek az elektronikus, kinek a rock zene jön be – derült ki a Nokia nem reprezentatív, online felméréséből.

VG Online

A válaszadók 45 százaléka az elektronikus zenét kedveli, 22 százalékuk rock/metál zenét hallgat, 15 százalékuk a retro zenére szavazott és a válaszadók csupán 14 százalékát indítja be a pörgős latin zene. Egy kérdésben azonban mindenki egyetértett: a zenehallgatást ma már nem lehet csak otthonra vagy a szórakozóhelyekre korlátozni, hiszen minden második válaszadó fiatal a mobilján, útközben hallgat zenét, így a zenei funkciókkal rendelkező mobilkészülékek használata egyre inkább elterjedt.

A felmérés érdekes eredménye, hogy a válaszadó fiatalok több mint fele (58%) a mobilján hallgat zenét, és mindössze 8 százalék használja az otthoni, hifi lejátszóját. Így az is alátámasztást nyert, amit már régóta sejteni lehet, hogy a mobil zenelejátszók igen népszerűek, hiszen a megkérdezett fiatalok 45 százaléka leggyakrabban tömegközlekedési eszközökön utazva hallgat zenét, miközben mindössze 27 százalékuk számára koncentrálódik a zenehallgatás csak az otthonukra.

A felmérés érdekességeiről bővebben itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva