Hírek

2009.05.17. 11:50

Júniusban az ingatlanadóról is szavazunk Orbán szerint

Az európai parlamenti választáson nemcsak a képviselők személyéről, hanem egyúttal az ingatlanadó jövőjéről is érdemes szavazni - mondta Orbán Viktor a Polgári Szociális Bázis szombati rendezvényén.

fidesz.hu

Orbán Viktor szerint az ingatlanadó szimbóluma annak a korszaknak, amelyben élünk és a Fidesz el fogja törölni akkor, ha a következő választásokig bevezetnék. "Ez olyan biztos, mint ahogy én most itt állok" - fogalmazott a Fidesz elnöke a párt honlapja szerint.

A Fidesz elnöke úgy látja, két okból - az elszámoltatás, valamint az esetleges alkotmánymódosítás problémája miatt - a "másik oldalon prüszkölnek" attól, hogy a jobboldal túl nagy felhatalmazással bírjon. Kifejtette azonban, hogy az elszámoltatás a demokrácia része. 2002-ben a polgári kormányt is elszámoltatták. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy feltételezett ügyek miatt, száznegyven kormányzati vizsgálatot indítottak ellenük. A parlamenti túlhatalmat illetően pedig arra mutatott rá, hogy a baloldalnak is volt már kétharmada. Lényegében hatvan év óta, nyolc év megszakítással mindig a baloldal kormányzott - hívta fel a figyelmet a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor a pécsi polgármester-választás üzenetéről is beszélt, amely lényege, hogy van értelme elmenni szavazni. "Akik változatni akarnak, nem is tehetnek mást" - mondta. Úgy véli az, hogy Pécsett valószínűleg a magukat baloldalinak gondoló, vagy megszokásból az MSZP-re szavazó emberek a változásra szavaztak, azt jelenti, hogy elegük van.

Aláhúzta, június hetedikén mindenkire szükség van, a legszegényebb és legelesettebb emberekre is, mert ha nem élnek a változtatás lehetőségével a Fidesz nem tudja őket kisegíteni a bajból. Nem mindegy ugyanakkor, melyik párt mellett döntenek. Orbán Viktor ezért hangsúlyozta, azért a polgári pártot támogassák, mert erős Magyarországhoz egy erős kormány kell, amely alapja az erős parlamenti többség. Mint mondta: "másra is lehet, de csak a Fideszre érdemes" szavazni.

A cikk teljes terjedelemben itt folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva