Hírek

2009.05.11. 15:11

Környezettudatos irodaház

Törökbálint határában, az úgynevezett Égett-völgyben, tegnap újságírók jelenlétében bekapcsolták az ország legnagyobb földhővel működő hűtés-fűtés rendszerét.

X

A kiemelkedően koraszerű technológia a Pannon új, felavatás előtt álló székházában működik. A csövekkel behálózott gépházban tartott sajtótájékoztatón Anders Jensen vezérigazgató elmondta: „A norvég Telenor Csoport tagjaként a Pannon elkötelezett a környezetvédelem és az ehhez kapcsolódó innovatív megoldások iránt, hiszen ezek segítik a fenntartható fejlődést, valamint hozzájárulnak a vállalati növekedéshez is.

 A cég ebben a szellemben tette a többi között azt a vállalását, hogy 2011-ig 24 százalékkal csökkenti az éves szén-dioxid kibocsátást. Új irodaházunk hőszivattyús rendszerének éppen az a lényege, hogy egy megújuló energiaforrást, a föld hőjét használja fel. Ennek a rendszernek a felépítése többe kerül, mint a hagyományos, de hosszú távon megéri. A befektetés 8-10 éven belül száz százalékosan megtérül, ugyanakkor jóval környezetkímélőbb a szokásos technológiáknál.”

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a törökbálinti Pannon Ház nemcsak az ország „legzöldebb irodaháza lesz”, hanem új munkastílusának szimbóluma is. E koncepció lényege a széles körűen megosztott kommunikáció: a nyitott, belső terek biztosítják a demokratikus környezetet, a gyors és hatékony információáramlást.

Fix irodák helyett bármikor lehetséges a helyváltoztatás, egy-egy dolgozó vagy csoport szabadon dolgozhat a leghatékonyabb ponton. A zöldesszürke kőlapokkal burkolt, elegáns külsejű irodaházban a használt melegvizet ugyancsak környezetbarát módon, 168 négyzetméternyi napkollektorral állítják elő. Szeleketíven gyűjtik a hulladékot. Az irodai munka során a lehető legkevesebb papírt használják fel, csak újrahasznosított papírra nyomtatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva