Hírek

2009.05.19. 11:26

Kovácsy: Voltunk mi már Horváth Ágnes egészségügyi gestapója is

Az orvos, aki 15 évig vigyázzban állt a főorvosi viziteken, és egész munkájával a főorvos hálapénzét növelte, negyvenévesen oda jut, hogy most már ő lesz a főorvos, így nyilván nem szívesen mond le arról, hogy ő takarítsa be a termést" – nyilatkozta a Népszabadságnak Kovácsy Zsombor, az Egészségbiztosítási Felügyelet lemondott vezetője.

Népszabadság

Egy pénteki napon döntöttem, és hétfő reggel tájékoztattam a minisztert.Nem volt olyan esemény, amelyhez köthetném a lemondásomat – mondta a Népszabadságnak Kovácsy Zsombor lemondásával kapcsolatban.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet volt vezetője szerint kudarcnak tekinthető, ha azt látják, hogy egy visszajelzésük, amit hasznosítani kellene, inkább ellenségességet vagy felháborodást szül. Mint mondta, ha felszínre hoznak egy ellátási problémát, azzal nagyon nagy segítséget adnak egy intézménynek, ráadásul olcsó segítséget, még akkor is, ha egymilliós bírságot szabnak ki. Ez sokkal olcsóbb ugyanis, mint ha szakértői gárdát szerződtetne valaki a folyamatok áttekintésére.

Hozzátette: voltak már "Horváth Ágnes egészségügyi gestapója is". A lemondott vezető szerint ez a rendkívül ízléstelen megfogalmazás többnyire olyan emberektől jött, akiknek nem ártana saját módszereiken elgondolkozniuk, mielőtt másokat ilyen kifejezésekkel illetnének.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva