Hírek

2009.05.25. 13:33

Lecsap az MSZP a kiszavazó szocialistákra

Az MSZP-frakció egységesen százezer forintra büntette azokat a képviselőket, akik a képviselőcsoport döntésével ellentétesen voksoltak, vagy nem szavaztak a nyugdíjtörvénynél - jelentette be Kovács Tibor frakcióvezető-helyettes hétfőn a frakcióülés után újságíróknak.

beol.hu - mti

Százezer forintos pénzbüntetést kapott Warvasovszky Tihamér, Karsai József, Farkas Imre és Lamperth Mónika - közölte a politikus  annak kapcsán, hogy a képviselők május 11-én a 13. havi nyugdíj  megszüntetését is tartalmazó előterjesztésnél nem szavaztak, illetve  a frakció álláspontjával ellentétesen, nemmel szavaztak.

Utalt arra, hogy az MSZP-frakcióban minden ügyet fel lehet  vetni, és bizonyos szavazások alól lehet mentességet kérni a  képviselőcsoport jóváhagyásával. Hozzátette: voltak azonban, akik  úgy gondolták, hogy a frakciószabályzat alól ilyen hozzájárulás  nélkül mentesítik magukat.

Kovács Tibor azt mondta, úgy gondolják, hogy ez egy kivételes alkalom volt, és a továbbiakban nem kívánnak ezzel foglalkozni. A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítására május 11-én az Országgyűlésben igennel szavaztak az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők, ugyanakkor egyedüli szocialistaként nemmel szavazott Warvasovszky Tihamér székesfehérvári polgármester, aki korábban nem írta alá a Bajnai Gordon miniszterelnök tervezett intézkedéseit tartalmazó támogató nyilatkozatot sem.

Az MSZP-s képviselő az MTI-nek azt mondta, hogy nem ért egyet a 13. havi nyugdíj eltörlésével és a családi pótlék adó alá vonásával. Egy másik MSZP-s politikus, Farkas Imre tartózkodott. Ő korábban az egészségbiztosítási pénztárakról szóló, később visszavont törvényt sem szavazta meg. A szavazásnál nem volt jelen Karsai József.

Lamperth Mónika MSZP-s képviselő, volt önkormányzati miniszter átmeneti rosszullét miatt nem volt jelen, amikor a nevét olvasták, később felment az elnöki pulpitusra azzal, hogy szeretne szavazni, de erre már nem volt lehetősége.

Kovács Tibor beszámolt arról, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök is részt vett a frakcióülésen, ahol az adótörvényekről, a vagyonadóról beszéltek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva