Hírek

2009.05.25. 09:37

Magyar: A Fidesz nem is akar előrehozott választást!

A szabad demokrata politikus szerint viszont az ellenzék azt szeretné, ha a kormánynak lenne ideje elvégezni a piszkos munkát.

ATV.hu

Valójában nem is akar előrehozott választást a Fidesz, jelentette ki Magyar Bálint az ATV Pont 7című műsorában. A szabad demokrata politikus szerint a legnagyobb ellenzéki párt is azt szeretné, hogy ez a kormány hajtsa végre a népszerűtlen válságkezelő intézkedéseket, miközben ők verbális feszültséget keltve egyre csökkentik a kormány népszerűségét.

A korábban, a Népszabadságban megjelent, egy esetleges MDF-SZDSZ összefogást felvető ötletéről Magyar Bálint azt mondta: az javaslata nem új keletű, már egy éve hangoztatja azt, hogy a demokrata fórum és a liberális párt közösen alkothatna alternatívát a két nagy pártból kiábrándult szavazók számára.

Az MSZP szerint senki sem akar választásokat

„Tisztességgel végig kell vinni, aztán el kell számolni arról, hogy mit tettünk” mondta Simon Gábor a kormány válságkezelő intézkedéseiről az ATV Pont7 című műsorában. Az MSZP választmányi elnöke szerint a párton belül mindenki úgy gondolja, hogy a szocialista pártnak kell végigvinnie a reformokat, és senki sem akar előrehozott választást.

Egy korai referendum a párt alacsony népszerűségi mutatói miatt sem jönne jól a szocialistáknak, 2010-re viszont már lehet, hogy eredményeket hoznak a megszorítások, és a közvélemény is megértőbb lesz a kormány intézkedéseivel szemben, vélekedett Simon Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva