Hírek

2009.05.13. 10:28

Már Greenspan is bizakodó!

A korábbi Fed elnök, akinek monetáris politikáját utólag számos kritika érte, mert a 2002-2003 közötti időszakban túl sokáig hagyta az irányítása alatt álló Fed az irányadó kamatrátát 1 százalékon, ezáltal is gerjesztve a későbbi lufifújást, egy tegnapi konferencián azt találta mondani, hogy a piaci helyzet további javulására számít.

VG Online

Véleménye szerint a pénzhez való hozzájutás egyszerűbbé vált, a vállalatok az elmúlt időszak viszontagságai és forráshiányos helyzete után most több pénzt képesek bevonni tőkeemelések útján. Sőt, a lakóingatlan piacon is láthatóak már a stabilizáció jelei – írja a Cashline iránytűje.

És ahogy az lenni szokott, Alan Greenspan szavaira reagált is a tőzsde, a tegnap esti felpattanást ezen kommentár is fűtötte. Érdekes módon a hétvégén már a vészjósló megnyilvánulásairól elhíresült Roubini is árnyaltabban fogalmazott a várható kilátásokról, bár továbbra is nagyobb esélyt ad egy elhúzódó válságnak, nem is beszélve arról, hogy véleménye szerint újabb tőkepótlásra szorulhat az amerikai bankszektor.

A cikk teljes terjedelmében a www.vg.hu oldalán olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva