Hírek

2009.05.19. 17:50

Meglepő magabiztosságot sugároz Oszkó külföldi nyilatkozata

"Meglepő magabiztosságot sugároz a magyar pénzügyminiszter, annak tükrében, hogy népszerűtlen kiadáslefaragásra készül" - idézi a Portfolio.hu a MarketWatch címlapján megjelent, Oszkó Péterrel készült interjút.

VG Online - Portfolio.hu - MarketWatch

"Úgy gondolom, hogy sok intézkedést el tudunk végezni, mivel a politikusok és az emberek is szakértői kormányként tekintenek ránk, és felismerték, hogy a jelenlegi kormányt nem a népszerűség vezeti, hanem az, hogy minden szükséges lépést megtegyen a válság leküzdése érdekében" - nyilatkozta Oszkó.

Szerinte a társadalom tudatában van annak, hogy meg kell tenni ezeket az intézkedéseket; azaz több olyan intézkedést is végrehajthatnak, amit korábban nem tudtak. A pénzügyminiszter számára az időkorlát jelenti a legnagyobb kihívást: a lehető legrövidebb idő alatt kell tökéletes munkát végezniük.

A pénzügyminiszter szerint az új kormány azonban képes bebizonyítani a világnak: stabil és megbízható ország vagyunk. Már a második félévtől pozitív hatásokra számít a gazdasági fellendülés tekintetében. Oszkó reméli ki, hogy a kormányprogram elég hiteles ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek az elmúlt éveket jellemző költségvetési problémák. Ugyancsak bizakodik, hogy a forint árfolyama is stabilabb lehet.

"Ez a legtöbb, amit tehetünk. Természetesen a Magyarországon kívül zajló eseményeket nem tudjuk irányítani. Amire képesek vagyunk, hogy a lehető leggyorsabban végrehajtsuk a programban foglaltakat" - fogalmaz Oszkó Péter.

Az amerikai hírportál interjúját itt elolvashatja!

A cikk még itt folytatódik! Oszkó nyilatkozatáról bővebben a Világgazdaság oldalán olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva