Hírek

2009.05.06. 13:46

Megvan a 20000! Új politikai erő a palettán: LMP

A Lehet Más a Politika és a Humanista Párt megszerezte az európai parlamenti listaállításhoz szükséges ajánlásokat.

VG Online

A Lehet Más a Politika és a Humanista Párt összegyűjtötte az európai parlamenti listaállításhoz szükséges húszezer ajánlócédulát. A közös listát állító két párt munkatársai hamarosan leadják a kopogtatócédulákat a választási irodában.

A Forsense Intézet közvélemény-kutatása szerint a választói horizonton már megjelent az LMP+HP szövetség. 1990 óta teljesen újonnan alakult pártot a kopogtatócédulák leadása előtt még soha nem sikerült „bemérni”.

A csak néhány hónapja létező összefogás résztvevői úgy gyűjtötték össze a húszezer ajánlást, hogy versenytársaikkal ellentétben nincs sok pénzük, százezres címlistájuk, évtizedes szervezettségük vagy félelmekre alapozó retorikájuk.

Vannak viszont hiteles arcaik, szakértőik, lelkes segítőik, országos hálózatuk és egy átgondolt víziójuk arról, min kellene változtatni - áll a párt szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményében. "Tudjuk, hogy ennek a társadalomnak megújulásra van szüksége. Biztosak vagyunk benne, hogy Magyarország lehetne sokkal élhetőbb és barátságosabb hely.

Hisszük, hogy lehetséges a változás, ha hajlandóak vagyunk együttműködni és tenni érte. Most ennek a felismerésnek az első húszezer bizonyítékát gyűjtöttük be" - szól a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva