Hírek

2009.05.12. 09:30

Mindenki menekülne a szorításból

Hónapok óta hallani, hogy az amerikai nagybankok bármikor hajlandóak lennének visszafizetné a TARP program keretében kiutalt állami pénzeket, de ígéreten kívül semmi más nem hangzott el, és nehezen képzelhető el, hogy az a bank, ahol amúgy is pótlólagos tőkére van szükség, az bármikor visszafizetné az állami pénzeket – írja a Cashline iránytűje.

VG Online

Eljött a tőkeemelések ideje! Most három olyan bank jelentett be konkrét lépéseket, amelyeknek a stressz teszt szerint amúgy sincs szüksége új forrásbevonásra. A Capital One, a US Bancorp és a BB&T közel 8 milliárd dollárt törlesztene az államnak törzsrészvény kibocsátásból, sőt az utóbbi még osztalék csökkentést is meglép, hogy tőkét szabadítson fel.

De a nagybankok sem tehetnek másképp, ott is már hallani részvénykibocsátási programokról, részvény átalakításról, illetve számos leányvállalat és részesedés értékesítéséről, ezáltal is biztosítva a tőkepuffert. Mindenesetre az biztos, hogy ilyen részvénypiaci hangulat mellett lehet ezt csak megcsinálni, megtámogatva látszatra jó hírekkel, hisz ki akart volna tőkét biztosítani a pénzintézeteknek az államon kívül a februári-márciusi esésben.

A cikk teljes derjedelmében a www.vg.hu honlapon olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva