Hírek

2009.05.20. 08:01

MSZP: Cigányozás a csukott ajtók vélt biztonságában

Nem Donáth Lászlót indítja a következő választásokon az eddig mindig megnyert egyéni körzetében az MSZP, s még azt sem tudni, hogy az evangélikus lelkész kap-e befutó helyet az országos listán. Donáth nem sértődött, s ha szükség lesz rá, továbbra is adja az arcát és nevét.

Népszabadság

Életem során bőven kijutott olyan eseményekből, amelyeken megsértődhettem volna. Ha megtettem volna, már nem élnék. A sértődöttség a legnagyobb luxus, ember és közösség számára egyaránt. Egyházamban nem egy olyan esemény történt velem, amely szíven ütött, de akkor sem sértődtem meg. Én négy cikluson keresztül nemcsak a balliberális oldalhoz kötődő embereket nyertem meg. Ha másba helyezi bizalmát a III. kerületi MSZP vezető rétege, azzal nekik kell elszámolniuk, nem nekem." - nyilatkozta Donáth a Népszabadságnak.

Azzal kapcsolatban, hogy a fővárosi pártszervezet a váltást indokolva egy felmérésre hivatkozik, amely szerint Donáth az egyik legkevésbé ismert helyi politikus, ráadásul - állítják többen - a legkevesebb kézzelfogható eredménnyel, a lelkész ezt mondta: Bárkiről bármikor be lehet bizonyítani, hogy istengyilkos, hazaáruló, kis teljesítményű, vagy épp fordítva: a nemzet apostola, megmentője. Engem csak a munka érdekel, nem a beszéd. Ott vannak az épületek, amelyeket felépítettem, a törvények, amelyek létrehozatalában közreműködtem, tizenöt év számtalan emberi történése. Lépjenek elő, akik engem így vagy úgy minősítenek, és tegyék nyilvánvalóvá, hogy ők mit tettek.

A cikk még nem ért véget, olvassa itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva