Hírek

2009.05.27. 15:30

Nincs világjárvány? Száznál több halott, 12 ezer fertőzött!

Mostanra elérte a százat a sertésinfluenza áldozatainak száma, eddig összesen több mint 12 ezren fertőződtek meg H1N1 vírussal. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint azonban továbbra sem beszélhetünk világméretű járványról.

AP - VG Online

83 haláleset Mexikóban, 14 az Egyesült Államokban, 2 Kanadában és 2 Costa Ricán – ez a sertésinfluenza jelenlegi mérlege, a fertőzöttek teljes száma 12 ezer fölött van. "Elégedettek vagyunk, mert azt látjuk, hogy az érintett országok meghozzák a szükséges intézkedéseket" – kommentált a hírt Keiji Fukuda, a WHO illetékese az AP-nek.

Az Egészségügyi Világszervezet továbbra is kitart amellett, hogy nem beszélhetünk világjárványról. Ahhoz, hogy a jelenlegi 5-ös szintről a legmagasabb, 6-os szintre emeljék a készültséget, az Észak-Amerikán kívüli területeken is nagyszámú megbetegedésre lenne szükség. Fukuda elmondta: a mexikói és amerikai járványokhoz hasonló fertőzésszám a világjárvány deklarálásának feltétele.

A témával kapcsolatos háttér és információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva