Hírek

2009.05.16. 10:13

Orbán felelősségre vonást ígér, ha hatalomra kerül

Csak a Fidesznek van esélye stabil többséget szerezni - állítja a legnagyobb ellenzéki párt elnöke

MNO

A közbizalom helyreállításához nélkülözhetetlen, hogy kivizsgálják a gyanús ügyeket, és felelősségre vonják azokat, akik miatt az ország ilyen mély válságba került – írta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Nemzet szombati számában megjelent publicisztikájában.

Csak a Fidesznek van esélye arra, hogy stabil többséget szerezzen az új Országgyűlésben, márpedig a legmélyebb és legfontosabb változások így valósíthatók meg a legegyszerűbben és legeredményesebben – írja Orbán Viktor a Magyar Nemzetben.

Ma csak a Fidesz van abban a helyzetben, hogy képes legyen összefogni az új többséget, és képes legyen érvényt szerezni az Országgyűlésben az új többség közös akaratának, céljainak". A legfontosabb célokat ugyanakkor csak egyértelmű társadalmi felhatalmazás alapján, csak stabil többséggel lehet megvalósítani. Közös célnak nevezte, hogy „erős Magyarországot építsünk”, amihez erős kormány kell.

Közös célunk eltakarítani a szocialista kormányzás romjait, vagyis visszavonni az olyan káros és igazságtalan intézkedéseket, mint az ingatlanadó, amellyel a családok utolsóként és egyetlenként megmaradt tulajdonát akarják megadóztatni azok, akik kikerülték a magyar adórendszert, elprivatizálták az állam vagyonát, és csődbe vitték az országot” – írta Orbán Viktor hozzátéve, hogy közös cél az egész Gyurcsány-Bajnai-korszak lezárása is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva