Hírek

2009.05.17. 10:45

Rákattantak az oroszok a zalai gyógyfürdőkre

Egyre jobban gyarapodik az orosz ingatlantulajdonosok száma Zala megyében, elsősorban a gyógyfürdők környékén

MTI Eco

A vásárlók leginkább kedvelt célpontja Hévíz, valamint Keszthely, Gyenesdiás és Vonyarcvashegy, de a zalakarosi ingatlanok után is már többen érdeklődnek. Általában lakóházat, apartmant, lakást vesznek az oroszok a zalai fürdőhelyek környékén, de a beépítetlen területekre is igény mutatkozik - derül ki a Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal zalaegerszegi kirendeltségének adataiból.

Az adatok szerint az érdeklődés egyre fokozódik. A zalai államigazgatási hivatalban 2007-ben 250 ingatlanszerzési kérelmet fogadtak, ezek közül 8 kérelem származott oroszoktól. 2008-ban a 251 beérkezett kérés között már 46 jött oroszoktól, és az idén az év első négy hónapjában is már 23 kérelem feladója volt orosz állampolgár.

Az ingatlanforgalmazók úgy látják, továbbra sem csökken a Németországból, Ausztriából és a Benelux-államokból származó vevők száma, de nagy szerencséje a régiónak, hogy az oroszok idehozzák a pénzüket - mondta az MTI-nek az orosz nyelvű honlapot is működtető hévízi Exclusive ingatlaniroda vezetője. Kovács László tapasztalatai szerint az oroszok inkább kiveszik a bankból a pénzüket, vagyis befektetésként vásárolnak.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva