Hírek

2009.05.01. 11:26

Részlegesen leállt öt napra a mexikói gazdaság

Megkezdték pénteken Mexikóban az ország gazdaságának részleges leállítását, hogy így fékezzék meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által csütörtök óta influenza A (H1N1) - nek nevezett sertésinfluenza terjedését.

FH - Hírszerző

A mexikói szövetségi kormány ötnaposra tervezi a részleges leállást. A kormány bejelentése szerint a társadalom normális működése szempontjából nem fontos állami szolgáltatásokat felfüggesztik, ezen kívül bezárnak üzletek, mint például a mozik és az éttermek. A mexikói szövetségi kormány döntése értelmében leáll több üzem az országban, ahol az iskolák már korábban bezártak - számol be a Hírszerző az FH jelentése alapján.

A döntés felháborodást is keltett, mert sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy ne dolgozzanak. A BBC nem közölte, hogy azok a munkahelyek, amelyek leállnak, fizetés nélküli szabadságra küldik-e dolgozóikat, vagy a munkavállalók kapnak-e valamilyen kárpótlást, akár az államtól is. Ez Mexikó gazdaságára csapást jelent így is, úgy is, mivel a közép-amerikai országot is sújtja a világgazdasági válság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva