Hírek

2009.05.26. 11:51

Tetten ért uzsorások

Az encsi kistérségbe is eljutott az „Uzsora elleni naptár”, s talán ennek köszönhető, hogy egy sértett jelentkezett az Encsi Rendőrkapitányságon. A rendőrök pénz átadás közben fogták el a gyanúsítottakat.

BAMA

Az Encsi Rendőrkapitányságon egy idős asszony tett a napokban bejelentést arról, hogy huzamosabb ideje úgynevezett uzsorakölcsönre szorult. Teljesítése azonban őt és családját állandó nélkülözésnek tette ki, ezzel mintegy rákényszerült arra, hogy újra pénzt kérjen a feljelentettektől.

A sértett elmondása szerint a pénzügyi tranzakciókról soha semmilyen papírt, szerződést nem írt alá. Az ügyletekre az volt a jellemző, hogy a kért összegeket a következő hónapban duplán kellett visszafizetni.

 

Az Encsi Rendőrkapitányság uzsorabűncselekmény bűntettének gyanúja miatt indított eljárást. A beszerzett információk és adatok alapján a nyomozók egy jól előkészített akció során várták a „kamatosokat”. A rendőrök akkor fogták el az encs-fügödi H. Cs.-t és L. I.-t, miután a sértettől átvették a „kamatospénzt”. Az elkövetőknél tartott házkutatás során többek között egyfajta kölcsönzési nyilvántartást, kvázi „uzsoranaptárat” találtak, amelyekben nevek és különböző összegek sorakoztak egymásután.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva