Hírek

2009.05.22. 17:28

„Többen kereshetik meg Gyurcsányt, mint Rákóczit a talpasok”

Lamperth nyilatkozata arról szól, hogy az EP-választások várható kudarcát Gyurcsány Ferencre lehet fogni - nyilatkozta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

VG Online - Éber Sándor

„Az MSZP-ben a vég kezdete nem az őszödi beszéd volt, hanem az, hogy túl jól sikerült a kampány 2006-ban” – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán. A politológus szerint a Konvergencia Program megszorításai vitték csődbe az MSZP-t. Lamperth nyilatkozata arról szól, hogy az EP-választások várható kudarcát Gyurcsány Ferencre lehet fogni. Az, hogy milyen lesz a jövő MSZP-je, az attól függ, hogy mekkora pofon éri az MSZP-t, és hogyan tudnak majd ebből felállni” – vélte Kiszelly.

„Balatonőszöd megrázó volt, és ott romlott el minden” – nyilatkozta a Népszabadságnak Lamperth Mónika. A MSZP elnökhelyettese szerint Gyurcsány Ferenc beszédekor legalább egy embernek fel kellett volna állnia, de ezt senki, ő sem tette meg. A volt kormányfő ugyanis nem beszélhetett volna így velük azután, hogy mindenben kiálltak mellette.

Kiszelly Zoltán szerint Gyurcsányban meg van a kellő ambíció a visszatérésre. A EP-választási vereség után többen valószínűleg többen megkeresik majd, mint annak idején „Rákóczit a talpasok”. A volt kormányfő a Táncsics Alapítvány élén pedig újraépítheti politikai holdudvarát, s megfelelő bázisa van az MSZP szimpatizánsai között, és a párt alsó tagságában.

Kapolyi László, Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) elnöke azt nyilatkozta lapunknak, hogy szívesen látná a volt miniszterelnököt pártjában. Eddig Gyurcsány sem kereste meg az MSZDP-t, sem a szociáldemokraták a volt kormányfőt.

Itt olvashat arról, miként reagált Lamperth nyilatkozatára Tóth Károly MSZP-képviselő és Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Lampert nyilatkozatára

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva