Hírek

2009.05.25. 08:01

Torrentezők: Újabb trükk

Papíron csak a fizetős (havi hozzáférési átalányt vagy darabonkénti emelt díjas sms-t kérő) oldalak üzemeltetőinek lenne félnivalójuk a hatóságoktól, de a gyakorlatban rendre az ingyenes torrentportálok mögött álló szervereket is lefoglalják, és csak hosszas jogi huzavona után adják vissza.

Népszabadság

Ez utóbbiak működtetői az "elköltözésssel" védekeznek: külföldi domaint jegyeztetnek be, és gyakran a szervert is külhoni szolgáltatónál bérlik, kivonva magukat az audiovizuális jogokat védő szervezet (ASVA) és a vele sokszor együttműködő magyar rendőrség hatósugarából - írja a Népszabadság.

"Vitték, amit láttak, amelyik gép IP-je szerepelt a másik hálózati forgalmában, azon már kattant is a bilincs. Így vitték el többek között a ... szerverét is, és sok másik teljesen ártatlan szervert, amelynek tulaja később pereskedhetett. Pár nappal a razzia után világosan látszódott, hogy ismét fizetős oldalak voltak a célpontok, a torrentes gépek csak bekerültek a kalapba" - olvasható egy tipikus esetleírás a témával foglalkozó egyik fórumoldalon.

A cikknek nincs vége, olvassa tovább itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva