Hírek

2009.05.15. 12:36

Várható volt a 290 fölötti euró - Kamatvágás, mikor?

Másfél százalékot gyengült és kéthetes mélypontra került a forint árfolyama az euróval szemben: 290,20 forintot is kértek tegnap a közös pénzért a bankközi devizapiacon, igaz, délutánra 288 forinton stabilizálódott a jegyzés.

VG

A hazai fizetőeszköz korrekciója beleillik a regionális trendbe, de a külső hatásokkal szemben továbbra is a magyar pénznem a legérzékenyebb a térségben. A lengyel zloty egy százalékot gyengült, 4,473-re, míg a cseh korona háromhetes mélybe, 27,03-ra korrigált a közös pénz ellenében.

A feltörekvő piacokon zajló negatív korrekcióért a globális hangulat a felelős – mondja Jobbágy Sándor, a CIB Bank elemzője, hozzátéve: a kockázati étvágy csökkenése látszik meg a regionális együtt mozgásban és az euró-dollár kurzusban.

Az elemző szerint korábban is lehetett számítani arra, hogy a 280 forint alatti euróárfolyam hosszú távon még nem fenntartható, és a forint visszacsúszása a 290 feletti régiót is elérheti.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva