Hírek

2009.05.26. 10:33

Visszatér a lángos és az olcsó sör - Fesztivál körkép

Emelkedő jegyárak, spórolós vendégek, összevont programok: vegyes szezonnal számolnak az idén a nagy nyári fesztiválokat szervező cégek. A rendezvényekre szinte kivétel nélkül a tavalyinak megfelelő számban várják a látogatókat.

VG

Az áfaemelés miatt júliustól a Sziget Kft. által szervezett összes rendezvény jegyára nő. A Sziget Fesztiválra így a legdrágább bérletet csaknem 47 ezer forintért lehet majd megvásárolni, a napijegy 10 500 forintra emelkedik. Gerendai Károly, a kft. ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak elmondta: a fesztivál bevételeinek 60 százalékát a jegyek adják, így kénytelenek az áfa továbbhárítására. Ennek ellenére reméli, hogy sikerül elérni a tavalyi 365 ezres látogatószámot.

A gazdasági helyzet miatt a Sziget Fesztivál szponzori bevételei 25 százalékkal csökkentek tavalyhoz képest. Az így kieső forrást a színpadok összevonásával próbálják kompenzálni. A szervezők néhány hónapja 130 millió forintos kiegészítést kértek a Miniszterelnöki Hivataltól, ám Gerendai szerint nem valószínű, hogy kapnak bármiféle támogatást, bár erről hivatalos értesítés még nem érkezett.

Kedvezőbbek a kilátások a soproni Volt Fesztivál és a zamárdi Balaton Sound háza táján: míg előbbinél stagnál, az utóbbi rendezvénynél emelkedett az idén a szponzoroktól érkező összeg. Gerendai Károly úgy látja, ezek a rendezvények jóval kisebbek, s még tudnak fejlődni. „A Balaton Soundra tavaly teljesen elfogytak a jegyek, az idén is ezzel számolunk” – tette hozzá.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva