Hírek

2009.06.03. 14:58

200 ezer halálos adag heroin egy frissen festett autóban

Gyanús lett a friss festés a Passaton, ezért tüzetesebben is átvizsgálták a kocsit a pénzügyőrök. Jól tették: 12 kilónyi heroint találtak különböző rejtekhelyeken – közölte Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

VG Online

A szerb autós tegnap késő éjszaka akarta átlépni a határt a röszkei autópálya határátkelőhelyen egy lengyel rendszámú Volkswagen Passat kombival.

A határrendészek feltartóztatták az autót, mert feltűnt nekik, hogy a gépjármű alváza újra van festve, illetve azon több helyen külső beavatkozások nyomai láthatók. Ezért kérték a vám- és pénzügyőrség munkatársait, hogy tételesen nézzék át a járművet.

A szigorított ellenőrzés nem is maradt eredmény nélkül, hiszen a jármű pótkeréktartója alatt kialakított rejtekhelyről 23 csomagban, összesen 12 kilogramm – az előzetes tesztvizsgálat alapján – heroingyanús anyag került elő.

A pénzügyőrök lefoglalták a 170 millió forint értékű kábítószert – amelyből, ha kikerül az utcákra, akár 200 ezer halálos adag is lehet. Az őrizetbe vett sofőr ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva