Hírek

2009.06.19. 12:14

A helyszínen 60 ezren nézik a Klicsko-Csagajev meccset

Telt ház, 60 ezer néző előtt rendezik meg szombat este a németországi Gelsenkirchenben az ukrán Vlagyimir Klicsko és az üzbég Ruszlan Csagajev közti profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzést.

MTI

A Schalke futballstadionjában zajló összecsapáson a fiatalabb Klicsko fivér három szervezet - a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a jóval jelentéktelenebb Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) - vb-övét is kockára teszi, miközben riválisa a WBA, a Boksz Világszövetség "ideiglenesen felfüggesztett" világbajnokaként áll a kötelek közé.

Az ukrán óriás most hétvégén eredetileg a brit David Haye ellen lépett volna szorítóba, kihívója azonban sérülésre hivatkozva visszalépett a csatától. A helyére beugró Csagajev május 30-án, Helsinkiben szintén mással, jelesül az általa egyszer már legyőzött - a WBA által utóbb világbajnokká nyilvánított - orosz Nyikolaj Valujevvel küzdött volna meg, csakhogy ezt a találkozót is le kellett fújni, miután a ringcsata előtt nem sokkal kiderült, hogy az üzbég hepatitis B-vírussal fertőzött. Valujevék azonmód visszaléptek Csagajev egészségi állapotára hivatkozva, Klicskóékat azonban nem zavarta az öklöző betegsége, így jött össze a mostani "csereberés" címmeccs.

"Számomra Csagajev a lehető legjobb ellenfél. Haye visszalépése után a legjobb választás. Ő a harmadik legjobb bokszoló a nehézsúlyban utánam és a testvérem után. Ő a WBA világbajnoka. Igazi bajnok, aki legyőzte Nyikolaj Valujevet" - idézte Klicskónak az eseményt felvezető utolsó sajtótájékoztatón elhangzott szavait a profiboksz.hu.

"Mindig is nagy álmom volt a Schalke stadionban bokszolni. Ez most valóra válik. Klicsko fizikai előnye nem érdekes számomra. Valujev hasonlóan magas és súlyos egyéniség volt. Ez egy 12 menetes meccs lesz, de Isten kezében van, hogy mi fog történni szombaton. Nem akarok túl sokat beszélni, mert ezt az ökleim teszik meg a szám helyett" - így Csagajev.

Az ütközet több mint 100 országban lesz látható élő televíziós adásban.
A gelsenkircheni bokszmérkőzés a maga várhatóan 60 ezres közönségével az utóbbi hét évtized németországi nézőrekordját hozza meg, korábban 1939 július 2-án voltak ennél is többen kíváncsiak egy ringeseményre: a németek nehézsúlyú bálványa, a világbajnok Max Schmeling stuttgarti fellépésére 70 ezer ember ment ki a városi stadionba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva