Hírek

2009.06.23. 12:02

A honatyák többsége egyenes, tisztességes, becsületes ember - véli a brit parlament új elnöke

Londonban John Bercow mérsékelt politikust választották meg a brit parlament új elnökének Michael Martin helyére, aki a parlamenti képviselők költségtérítési botránya nyomán több mint 300 év után először, lemondani kényszerült tisztségéről.

VG Online

Az Euronews tévé szerint számos ellenzéki konzervatív törvényhozó úgy véli, hogy túlságosan közel áll a hatalmon lévő Munkáspárthoz.



Médiajelentések szerint Bercow egyes parlamenti kollégái összeesküvésre készülnek, hogy a legközelebbi választások után kiüssék a pozíciójából.

Egyébként magát Bercowot is bírálatok érték saját költségelszámolásai miatt. A brit parlament új elnöke megválasztása után fontosnak tartotta: "Szükségünk van a reformra, de továbbra is úgy hiszem, hogy e Ház tagjainak óriási többsége egyenes, tisztességes, becsületes ember, akik nem azért kapcsolódtak bele a politikai életbe, hogy megtollasodjanak, hanem azért, mert meghallották a közszolgálat hívását."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva