Hírek

2009.06.27. 14:36

A Jobbik már a kormányzásra készül

A társadalom azt üzente nekünk, hogy a Jobbik kezdjen el készülni a kormányzásra - mondta európai parlamenti választási eredményüket értékelve Vona Gábor elnök a parlamenten kívüli párt szombati kongresszusa előtt tartott sajtótájékoztatón.

MTI - hírextra

A tanácskozás célja a választási eredmény értékelése, a jövő feladatainak meghatározása, valamint az alapszabály módosítása "apróbb pontokon" annak érdekében, hogy "még jobban, még hatékonyabban, még erőteljesebben, de ugyanazt folytassuk", amit eddig - mondta, megjegyezve: rajtuk kívül minden nagyobb politikai erőnek újra kell fogalmaznia magát.

Közlése szerint a párt országgyűlési választási programja az EP-kampányéra alapul, "még több tartalommal, még több területtel kibővítve".

A Jobbik EP-listájának második helyéről Brüsszelbe került Balczó Zoltán arról beszélt, hogy képviselőik az ottani frakcióalapítási tárgyalások során három lényeges csatlakozási feltételt támasztanak. Ezek: a lisszaboni szerződés elutasítása, azt, hogy "magyargyűlölő párt ne legyen benne", valamint feltételük, hogy "minden esetben közösen fognak együttműködni".

Hangsúlyozta: nincsen arról szó, hogy mindenáron csatlakozni akarnának valamelyik formációhoz, hiszen függetlenként is fontos szerepet játszhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva