Hírek

2009.06.21. 13:17

A Tesco-terjeszkedés eredménye: brutális adósság

A Tesco évek óta tartó nemzetközi terjeszkedése következtében a társaság eladósodottsági mutatói rekordszintekre ugrottak, amely veszélybe sodorja hitelbesorolását is és a befektetők is elfordulhatnak a részvényektől

Hírextra

A Tesco nettó hitelállománya 9.6 milliárd fontra rúg és csak ezen a héten 431 millió font értékben adott el jelzálogfedezetes kötvényeket. Február 28-án záródó pénzügyi évének végén a cég hitelállománya az EBITDA 3.96-szorosára rúgott, amely a legmagasabb érték 1988 óta - tudósít a Hírextra.

A Bloomberg adatai szerint a tavalyi évben minden egy fontnyi hitelekre fizetett kamatra 6.6 fontos EBITDA jutott, amely 1993 óta nem látott alacsony értéket jelent.

A Moody’s a múlt hónapban a növekvő eladósodottságra hivatkozva negatívra módosította a társaságra vonatkozó kilátásait, amely azt jelenti, hogy veszélybe kerülhet a Tesco hiteleinek "A3" minősítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva