Hírek

2009.06.17. 11:58

A vagyonadó bevezetésének politikai oldala - Kóka javaslataiból merítkeztek?

Az SZDSZ számos módosító javaslatot nyújtott be a vagyonadóval kapcsolatban - ebből mennyit fognak figyelembe venni a szocialisták?

FigyelőNet - VG Online

Az MSZP a kiszivárgott hírek szerint merített ötleteket Kóka János módosító javaslataiból. Kérdés, még mennyit hajlandó meríteni, hogy az SZDSZ is megszavazza majd a vagyonadót - írja a FigyelőNet vezető cikkében.

A változó elképzelésekről mi is beszámoltunk. A 2010-ben bevezetendő vagyonadóról szóló kormányzati tervek szerint a 30 millió forint alatti érték eredetileg mentesített volna az adófizetés alól, a módosítások szerint azonban ez már csak akkor igaz, ha a tulajdonos valóban ott lakik a házban vagy lakásban.

Kóka egyik javaslata szerint viszont egyszerűen össze kellene adni a tulajdonosok által tulajdonolt ingatlanok értékét – ez a gondolat azonban valamiért, úgy tűnik, egyelőre nem vívta ki a Pénzügyminisztérium, illetve a szocialisták tetszését, írja a FigyelőNet.

További részletek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva