Hírek

2009.06.21. 10:16

Az Edda, vagy egy tank meg sem kottyan a kompnak

Tízezer köbcenti négyszáz lóerő oda, aztán vissza. Áthajóztunk a Balatonon, ott, ahol a legkeskenyebb. Tudták, hogy a Szántód és Tihany között közlekedő komp egy tankot is átúsztatna a vízen?

Sonline

Vasárnapra sem maradt sokkal jobb idő a Balaton keleti medencéjében, ezért úgy döntöttünk, utána járunk annak, miként, mivel lehet eljutni egyik partról a másikra anélkül, hogy körbeautóznánk szeretett tengerünk. Egyelőre egy megoldás kínálkozik a feladatra Szántód és Tihany között, bár azt rebesgetik: Fonyód és Badacsony távolságában szintén át lehet majd jutni. Majd, egyszer…

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] 23 autó fér fel egyszerre a kompra
[/caption]

A balatoni hajózás talán legfurcsább talánya, hogy a kompon egy autó sofőrjének is fizetnie kell, és nem csak a gépjármű után csengetjük ki a most 1370 forintos tarifát. Személyenként ehhez még hozzá jön 490, aminek kifizetése alól a sofőr sem kivétel. Pedig milyen lenne, ha csak az autót utaztatnánk, a kasszánál meg azt közölnénk: én inkább át szeretnék úszni? Ugye.

Átkompoztunk Tihanyba, de vissza is hoztak a hajósok - kattintson!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva