Hírek

2009.06.08. 17:16

Bajnai még érzi a stabil többséget - de meddig?

Az MSZP és az SZDSZ továbbra is támogatja a Bajnai-kormány válságkezelő programját, így a miniszterelnök nem mond le posztjáról, hiába követelte azt hétfőn a parlamentben az EP-választásokon fölényes győzelmet arató Fidesz és a KDNP.

VG Online - Éber Sándor

„Örülök, hogy véget ért a kampány, így ismét koncentrálhatunk a munkára” – hangoztatta tegnap a Parlamentben napirend előtti felszólalásában Bajnai Gordon. A miniszterelnök nem tett eleget az MSZP számára kudarcot hozó EP-választás másnapján az ellenzék követelésének, hogy mondjon le posztjáról, s legyenek előrehozott választások.

A kormányfő megismételte, hogy amíg a kormány mögött áll a stabil parlamenti többség, annak az a feladata, hogy tegye a dolgát, és próbálja meg kivezetni az országot a nemzetközi gazdasági válságból.

Bajnai azzal is érvelt, hogy kormányzásának 54 napja után már látszanak a stabilizáció eredményei. „A Jobbik térnyerése óriási probléma, amelyben minden parlamenti pártnak meg van a felelőssége” – mondta a miniszterelnök.

A parlamenti ülésnap teljes beszámolóját, valamint az ülés képgalériáját megnézheti a Világgazdaság Online oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva