Hírek

2009.06.03. 15:39

Elkeserítően sok a felszámolás

Májusban 51 százalékkal több cég ellen indult felszámolási eljárás mint egy évvel korábban – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adataiból. Az első öt hónapban a felszámolás alá került cégek száma 29 százalékkal, 6186-ra nőtt.

VG Online

Gyászos hónapot hagyott a háta mögött a magyar gazdaság: egyetlen hónap alatt 1330 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők. A felszámolások szempontjából május nem szokott kiugróan rossz eredményt hozni: tavaly ilyenkor a hitelezők 880 céggel szemben indítottak eljárást, így a növekedés üteme meghaladja az 50 százalékot. „Az 1330-as szám önmagában is negatív rekord, de a növekedés üteme ennél is ijesztőbb. Ha így haladunk tovább, éves szinten több mint 15 ezer cég ellen indulhat eljárás” – mondja Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója.

Az igazgató szerint semmi jót nem vetít előre, hogy a felszámolás alá kerülő cégek mérete folyamatosan nő, bár az erről szóló statisztikát még pontosítja a társaság, mert sok cég nem ad le mérleget. Az viszont az igazgató szerint biztosra vehető, hogy egy csaknem 3 milliárdos húsfeldolgozó, egy 2 milliárdos építőipari vállalat vagy egy milliárdos forgalmú mirelit termékeket előállító társaság rengeteg pórul járt alvállalkozót hagy maga után.

A cikk nem ért véget, olvasson a felszámolásról még itt is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva