Hírek

2009.06.04. 12:03

Fodor: Ha most nem sikerül megugrani a lécet, az SZDSZ kieshet!

Az EP választások országgyűlési főpróbája, ha most nem sikerül megugrani a lécet, legközelebb a parlamentből is kieshetnek a lierálisok. Fodor Gábor az SZDSZ esélyeit a Magyar Narancsban latolgatta.

Magyar Narancs

A párt elnöke úgy véli, a párt erodálódása nagyban köszönhető annak, hogy ilyen hosszú időt töltöttek kormányzó pozícióban. Mint mondta, szerencsére mára már nincs széthúzás, nincsenek a végletekig egymásnak feszülő indulatok, de sok tennivalójuk van az EP választások után.

Fodor szerint az SZDSZ térvesztése bő egy évtizede tart, de ennek a szakasznak vége, most komoly lehetőségek állnak a párt előtt. „Míg az MSZP-ben el sem kezdődött a belső számvetés, az SZDSZ-ben már lezajlottak, lezárultak ezek a folyamatok” – tette hozzá. A pártvezető komolyan tart attól, hogy a gazdasági megtorpanás következményeként az országra komoly társadalmi válság vár, amely indulatokat, kirekesztést, demokráciaellenes törekvéseket hoz magával.

Fodor Gábor a lapnak elmondta, az LMP tevékenységét nagy szimpátiával figyeli, nagyon sok barátja, tanítványa van köztük, de úgy látja hogy az SZDSZ-hez képest balra állnak. „Nem lenne jó, ha voksokat vinnének el az SZDSZ-től” – mondta.

A témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva