Hírek

2009.06.24. 16:38

Gucci, Dior, Prada féláron! - Megrohamozták a boltokat

Az öt hétig tartó vásár ideje alatt bármilyen bolt tarthat kiárusítást, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a vásárlók a ruhanemű, a cipő és a táska iránt érdeklődnek leginkább - írja az InfoRádió.

InfoRádió

A reggeli órákban sorok kígyóztak Párizs legismertebb áruházai előtt, a legtöbb vásárlót ezúttal is főleg a luxusáruk érdekelték.

A francia Statisztikai Hivatal adatai szerint májusban a háztartások fogyasztása 0,2 százalékkal esett vissza, a Benchmark Group tanácsadó cég piackutató csoportja által végzett felmérés pedig azt mutatja, hogy a franciák 72 százaléka a gazdasági válság miatt kevesebbet fog ruházkodásra költeni.

Így a kereskedők drasztikus árleszállításokkal indítottak: az első napokra jellemző, általában 30 százalékos kedvezmények helyett a gazdasági válság által erősen megviselt luxusmárkák - a Dior, a Gucci, a Prada, a Givenchy vagy a Saint Laurent - termékeit például féláron kínálják a legelőkelőbb boltokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva