Hírek

2009.06.15. 13:16

GVH-vizsgálat a Penny Market ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt eljárást indít a Penny Market Kft. ellen.

VG Online

A GVH észlelte, hogy a Penny Market üzletlánc 2009. júniusában érvényes „13 éves akció”-ja során nem szolgáltatott megfelelő időtartamig és mennyiségben több, az akciós újságjában hirdetett terméket.

A beérkezett jelzések alapján kifejezetten ezen, a termékek elégtelen készletezésével/elérhetőségével kapcsolatos probléma számos termék és több üzlet esetében is felmerült, így valószínűsíthető, hogy a Penny Market alapos okkal feltételezhette volna az áruk szolgáltatásának nehézségeit.

A Penny Market Kft. fenti magatartásával valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva