Hírek

2009.06.15. 11:14

Hamis Rolexek, Hello Kitty-s táskák - Félmilliárdos fogás Rédicsnél

Hamis órák tízezreivel próbált az országba jönni a hét végén egy szlovén teherautó, ám a vámosoknak sikerült még a határ közelében lekapcsolniuk – tájékozatta a VG Online-t Sipos Jenő, a vámszervezet szóvivője.

VG Online

Rédics közelében szúrták ki a gyanús konténerszállítót a pénzügyőrök és jó alaposan átvizsgálták. A jármű az okmányok szerint 805 karton gyűjtőárut szállított Szlovéniából Csehországba.

Ám a rakomány között 56 367 különféle márkajelzéssel ellátott (Rolex, Omega, Cartier, Breitling, Gucci) karóra, 15 ezer Hello Kitty ábrás táska, valamint 7200 Hello Kitty ábrás fejpánt rejtőzött. A helyszínre kirendelt szakértő előzetes szakvéleményében megállapította, hogy valamennyi karóra, táska és fejpánt hamisítvány.

A vámhatóság a több mint 565 millió forint értékű hamisítványokat lefoglalta és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva