Hírek

2009.06.23. 12:02

Harminc százalékos visszaesés a cafeteria-adó miatt!

Szakmailag elfogadhatatlan, de Magyarország gazdasági helyzete kikényszeríti a jelenleg adómentes természetbeni juttatásokra 2010-től kivetett 25 százalékos mértékű adót.

VG Online

Ez azonban mindenképpen csak átmeneti intézkedés lehet, feltéve, hogy a mindenkori kormányzat nem kérdőjelezi meg az egészséges életmódot és hosszú távú egészségmegőrzést ösztönző adózási gesztusok stratégiai jelentőségét – fejti ki Rajné Adamecz Ildikó a BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég partnere, a 2009-2010-es tervezett adóváltozások e héten esedékes országgyűlési zárószavazása kapcsán.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága által benyújtott és a költségvetési bizottsága által is támogatott módosító indítvány elfogadása esetén 2010-től az egészségpénztári munkáltatói befizetések a minimálbér harminc százalékáig, a nyugdíjpénztári befizetések pedig a minimálbér feléig adóznak majd 25 százalékos kulccsal.

A szakértő számításait, valamint, hogy milyen pozitívumokat vél felfedezni az adómódosításokban, elolvashatja a Világgazdaság Online oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva