Hírek

2009.06.16. 07:19

Hillerék százmilliókkal tartoznak: szerződésszegés a tárcánál?

Háromszázötvenmillió forinttal tartozik a Semmelweis Egyetemnek az oktatási tárca, mert fél éve nem törleszti a PPP-beruházás rá jutó terheit – tudtuk meg. Közben az is kiderült, három felsőoktatási intézmény a megnövekedett törlesztőrészletek és elvonások miatt olyan súlyos gondokkal küzd, hogy rendkívüli segítséget kellett kérnie – írja keddi számában a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet

Idén még egyetlen fillért sem utalt a Hiller István vezette oktatási tárca a Semmelweis Egyetemnek a PPP-konstrukcióban zajló fejlesztések költségeire, pedig erre szerződés kötelezi.

A fél év alatt felgyülemlett tartozás csak a mi intézményünk felé 350 millió forint, és nyilván más egyetemeknél is hasonló a helyzet – tájékoztatott Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora. Nyilatkozata megerősíti a lap korábbi írásait, amelyekben tényekkel igazolták, hogy a tárca súlyos fizetési nehézségekkel küzd.

A cikk itt olvasható tovább

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva