Hírek

2009.06.02. 17:50

Így loptok ti! Lebuktak az általános iskolások, megbüntetni mégsem lehet őket

Adománycsomagokat lopott négy fiatal Leányváron, mégis egyiküket sem lehet megbüntetni, mivel még nem töltötték be 14. életévüket.

police.hu

Az adománycsomagokat a sportpálya irodahelyiségében gyűjtötte a Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete - írja a police.hu. A szatyrokban élelmiszerek (például csokoládék, cukorkák és üdítőitalok) voltak, melyeket a helybéli rászorulóknak szántak.

Az iroda ajtaját berúgva törtek be a fiatalok hétfőn este és vitték, amit bírtak. Mintegy 60 000 forint értékben loptak el különböző édességeket.

A betörőket lebuktató szemtanú épp háza teraszán dohányzott, mikor látta, hogy a gyerekek másznak ki az öltözőből. Odakiáltott nekik, hogy mit csinálnak. A gyerekeknek kész válaszuk volt: egyik társukat szabadították ki, akit véletlenül bezártak az öltözőbe. A szemtanú nem hitt nekik, odament hozzájuk és sikerült feltartóztatnia az utolsóként távozni készülő fiút.

A fiatalok megijedtek, hogy egyikük lebukott, és félve a következményektől úgy döntöttek, visszatérnek a tett helyszínére. Ekkorra azonban már a járőrök is a helyszínre értek.

Az adománycsomagok is előkerültek, a rendőrök hiánytalanul találták meg egy közeli bokor alá rejtve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva