Hírek

2009.06.02. 18:02

Kapás! Vízbe borult horgászt mentett a felújított mentőhajó

Alig egy hete tették vízre a Velence-tavi rendőrök nagyjavításból visszakerült hajóját és máris életet mentettek vele. A Hamilton legénysége keddi víziportyája során süllyedő csónakra lett figyelmes a tó ún. Lángi-tisztásánál.

police.hu

A Hamilton legénysége járőrszolgálata során egy furcsán álló csónakra lett figyelmes - írja a police.hu. Azon a területen látták a csónak orrát kiállni a vízből, ahol megelőzően egy idősebb horgásszal váltottak néhány szót.

A vízből már alig kilátszó csónak mögött egy ember kapaszkodott a leszúró vasba. A nyugdíjas horgászt kiemelték a 18 fokos vízből, megszabadították átázott ruháitól és melegen tartották. A horgásznak kapása volt, feltehetően egy rossz mozdulat következtében billent ki a csónakból.

A horgász telefonja és egyik botja kivételével valamennyi holmiját felhozták a kétméteres víz alól. Kiemelték a csónakot is.

A vízijárőrök tapasztalatai szerint sokszor nincs mentőmellény a csónakban ülőknél. Figyelmeztetések mellett ellenőrzéseik alkalmával napi átlag 4-6 feljelentést tesznek alapvető biztonsági felszerelés meglétének hiánya miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva