Hírek

2009.06.05. 09:03

Közalkamazottak, fiatalok! A lakáshitelekre készfizető kezességet vállal az állam

A közszférában dolgozók, valamint a fiatalok lakáshiteleinek egy részére az állam készfizető kezességet vállal, június 15-től az ilyen hitelek felvevői fizetési könnyítést kaphatnak, például hosszabb lehet a futamidő és kevesebb a törlesztő részlet - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

MTI - VG Online

A közszférában dolgozók - köztisztviselők, közalkalmazottak, fegyveres testületek tagjai, bírák, ügyészek - a lakás hitelbiztosítéki értékét meghaladó hitelrészre készfizető kezességet kapnak az államtól. (A hitelbiztosítéki érték a lakásnak az az ára, amelyen kényszerértékesítés esetén is eladható.)

A 35 év alatti házaspárok, élettársak, és gyermeküket egyedül nevelők pedig a hitelbiztosítéki érték 60 százalékát meghaladó hitelrészre kapnak állami készfizető kezességet. A kezességgel biztosított hitelek felvevői június 15-től 8 féle fizetési könnyítést kaphatnak. A sorban első a fedezetcsere, amikor másik ingatlanra száll át a jelzálog. A futamidő is meghosszabbítható az eredeti szerződésben foglalthoz képest, és szüneteltetni is lehet a törlesztést, de ettől a futamidő változatlan marad.

A törlesző részlet halasztásáról, csökkentésének lehetőségéről itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva