Hírek

2009.06.09. 09:46

Kudarc-e a Fidesz eredménye? Jobbik az MSZP mellett!

Abszolút nyertes a Jobbik, elégedett lehet az MDF és az LMP-HP és legfeljebb keserédes siker, ha nem kudarc a Fidesz-KDNP eredménye. Abszolút kudarc a Munkáspárté és az MCF Roma Összefogásé. De a legsúlyosabb, nyugodtan kijelenthető, hogy a párt jövőjére nézve végzetes kudarc az SZDSZ-é – összegzi az EP-választás eredményét a Népszabadságban Elek István.

Népszabadság

A választás előtt azt gondoltam, a legkisebb tétje a két korábbi nagy párt különjátszmájának van. Az MSZP hozta, amit az előrejelzések szerint hozhatott, jó 17 százalékot. A Fidesz számára azonban már csak a szavazatok kétharmadának megszerzése adhatott volna okot az elégedettségre.

Ha ez azzal is társult volna, aminek kicsi volt a valószínűsége, hogy nem jut be a Jobbik, vagyis a Fidesz továbbra is egyedül birtokolhatta volna a jobboldali térfelet, az lett volna az abszolút siker – szögezi le a közíró a Népszabadságban.

A Fidesz-KDNP azonban nem érte el a kétharmadot. A Jobbik pedig majdnem a háromszorosát szerezte meg a bejutáshoz szükséges szavazatoknak. És ezzel a 15 százalékkal a felmérések szerint már régóta középpárttá zsugorodott MSZP mellé lépett.

A cikk itt folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva