Hírek

2009.06.04. 14:06

Már az Audi is Hankook abroncsokat használ

Az Audi A3, A3 Sportback és A3 Cabrio modellek a jövőben Hankook gumiabroncsokkal is érkezhetnek a gyárból.

VG Online

A nemzetközi szaksajtó független terméktesztjeiben többszörösen kiemelt nagy teljesítményű gumiabroncs, a Hankook Tire Ventus S1 evo abroncsa  megfelelt az Audi vizsgálatainak is, és 225/45 ZR 17 méretben ezentúl a gyárban szerelik az említett modellekre.

Az Audi és a Hankook Tire a most létrejött első szerelői beszállítói megállapodással kiterjesztik sikeres együttműködésüket az európai piacra is. A világ jelenleg hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártója már 2008 óta szállít különböző gumikat Audi modellekhez a kínai piacra.

Az A3 sorozat gyári alapfelszerelésével a Hankook Tire most először szállít közvetlenül a német gépjárműgyártó törzsgyárába, a bajorországi Ingolstadtba is. Jin-Wook Choi, a Hankook Tire elnökhelyettese és európai vezetője kiemelte, hogy az Audi név világszinten a műszaki csúcsteljesítménnyel és legmagasabb minőségi elvárásokkal azonosítható. Így különösen nagy eredmény, hogy a cégcsúcstermékét a márka elfogadta első szerelésre.

A Hankook Tire rácalmási üzemében készülő gumiabroncsokkal látják el egy hónapja a Volkswagen California, Caravelle, Multivan és Transporter modelljeit. A magyar leányvállalat a német cég minőségellenőrei által végzett auditálást követően válhatott a Volkswagen közvetlen beszállítójává.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva