Hírek

2009.06.22. 08:49

Megállapították: történtek szabálytalanságok a választásokon Iránban

Miután a szombati teheráni zavargásokban 10 ember életét vesztette, vasárnap nem került sor tömegtüntetésekre. Eközben az Őrök Tanácsa megállapította: a június 12-i választásokon 50 településen többen szavaztak, mint ahányan választásra jogosultak voltak.

VG Online - BBC - Neue Zürcher Zeitung

Az iráni főváros utcáit több ezer rendőr lepte el az elmúlt hét zavargásai után - tudósít a BBC. A véres szombati események során a hatóságok 457 embert tartóztattak le. Ugyancsak folytatódik a média elleni hadjárat: a Riporterek Határok Nélkül szervezet szerint eddig 23 helyi újságírót és blogolót tartóztattak le, és a hétvégén már a BBC helyi tudósítóját is kiutasították az országból.

Pénteken az ország legfelsőbb vezetője, Ali Khamenei Ajatollah kiállt Ahmedinedzsád mögött és kijelentette: nem tűrnek el további tömegmegmozdulásokat. Ezután került sor szombaton a hatóságok fegyveres fellépésére is.

További részletek a választás visszásságairól!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva