Hírek

2009.06.02. 17:30

Molotovkoktélos támadás - Kocsmai verekedés állhat a háttérben

A rendőrség őrizetbe vette a szombaton hajnalban Boldogkőváralján történt molotovkoktélos támadás elkövetőit. Motívumként vélhetően egy kocsmai verekedés szolgált.

police.hu

Május 30-án hajnalban dobták Boldogkőváralja egyik családi házára a gyúlékony folyadékkal töltött és meggyújtott textildarabot tartalmazó üveget - idézi fel a police.hu. A támadást követően a ház fa ablakkerete lángra lobbant. Az erős füsthatással járó lángokat a munkavégzés miatt felkelő lakástulajdonos észlelte és eloltotta.

A támadás idején a tulajdonoson kívül még négyen tartózkodtak a családi házban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az elkövetés másnapján őrizetbe vettek két helyi lakosú férfit, akik gyanúsíthatók az esetben. A nyomozás eddigi adatai szerint egy a közelmúltban történt nézeteltérés, kocsmai verekedés állt a támadás hátterében.

A 19 éves és 20 éves férfit társtettesként, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja a rendőr-főkapitányság. Az emberölés fenti minősített esetét a törvény tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva