Hírek

2009.06.05. 13:06

Navracsics: Bajnai és Simor mondjon le!

Bajnai Gordon jelenlegi kormányfő és Simor András jegybankelnök jövedelmük meghatározó részét különböző úton-módon megpróbálták eltüntetni a magyar adófizetői körből - állítja a Fidesz frakcióvezetője.

fidesz.hu - VG Online

Az offshore-botrány miatt a Fidesz lemondásra szólítja fel Bajnai Gordon miniszterelnököt, és megkéri Simor András jegybankelnököt, hogy fontolja meg lemondását - jelentette be Navracsics Tibor pénteki sajtótájékoztatóján.

"Furcsa időket élünk ma Magyarországon, hiszen azt láthatjuk, hogy van egy önmagát válságkezelőnek és szakértőnek tartó kormány, melynek vezetője többet tett a ciprusi gazdaság stabilizálásáért és a költségvetésének egyensúlyban tartásáért, mint a magyar gazdaság stabilitásáért.

Furcsa az is, hogy a Magyar Nemzeti Banknak olyan elnöke van, aki a pénzügyi szigor és a felelős költségvetési politika szónoka, és kiderült, hogy ő is inkább a felelős ciprusi költségvetési politikát viseli a szívén" - jegyezte meg Navracsics Tibor.

A cikk folytatása, valamint a témával kapcsolatos háttér és további információk a Világgazdaság Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva