Hírek

2009.06.28. 17:02

Optimisták a magyar dolgozók, de költözni nem akarnak

Nő az elkötelezettség, a felelősségvállalás és az együttműködési készség a hazai munkavállalók körében – legalábbis ez derül ki az IBM legfrissebb munkaerő-piaci tanulmányából.

VG

Az optimizmusnak azonban itt még nincs vége, a felmérés tanúsága szerint ugyanis a magyar munkavállalók kétharmada gondolja úgy, hogy a munkahelyén nyújtott jó teljesítménye nemcsak cégét, hanem az országot is sikeresebbé teszi. 

A megkérdezettek fele úgy érzi, megnőtt a felelőssége a munkahelyén az elmúlt fél évben, éppen ezért fontosnak tartja, hogy értesüljön cége hosszú távú terveiről is. A felmérés arra is rámutatott: a megkérdezettek csaknem 70 százaléka szeretné magát kipróbálni más feladatkörökben is, sőt, érdeklődéssel várja az új munkafolyamatok elindítását. A lelkes munkavállalóknak pedig több mint felét hiába próbálnák meg elcsábítani más vállalatokhoz, kitartanának jelenlegi munkahelyük mellett.

Az utópisztikusnak tűnő tények mellett a felmérés során előkerültek azért a negatívumok is: a magyar munkavállalók mobilitási hajlandósága jócskán elmarad az európai átlagtól, mindössze 36 százalékuk ingázna nagyobb távolságra egy jó állás kedvéért.

A teljes cikk a hétfői Világgazdaságban lesz olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva