Hírek

2009.06.30. 10:17

Räikkönen rajthoz áll a rali-világbajnokság finn futamán

Kimi Räikkönen, a Forma-1-es Ferrari csapat finn versenyzője elindul a rali-vb júliusi, finn futamán - jelentették be a szervezők hétfőn. A 2007-es F1-es világbajnok ebben az évben már három raliversenyen vett részt, ezek azonban nem tartoztak bele a vb-sorozatba.

MTI

Július 31-én, a Forma-1-es Magyar Nagydíj után egy héttel viszont olyan nagyságokkal küzdhet meg, mint az ötszörös világbajnok francia Sébastian Loeb, vagy a jelenleg a pontverseny élén álló finn Mikko Hirvonen.

Räikkönen egy Fiat Abarth Grande Punto volánja mögött bizonyíthatja tudását, navigátora pedig honfitársa, Kaj Lindström lesz, aki korábban a négyszeres vb-győztes Tommi Makinen segítője volt.

"Biztos, hogy nem lesz könnyű verseny - mondta Lindström. - Egy három napig tartó világbajnoki futam jóval hosszabb, mint azok a kisebb viadalok, melyeken eddig elindultunk. Két napunk van arra, hogy feltérképezzük a pályákat, úgy vélem, Kiminek nem lesz könnyű feladat ezeken a gyors szakaszokon vezetni. Ne felejtsük el azonban, hogy ez a srác nagyon tehetséges, ezért biztosan jól teljesít majd."

Räikkönen nyolc nagydíjat követően 10 ponttal csak a tizedik helyen áll az idei Forma-1-es sorozat pontversenyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva